HÄNDEL-KUORON JUHLAKONSERTTI:

G.F.Händel & J.H. Roman
Te Deum

Su 16.11.2014 klo 18, Tampereen tuomiokirkko
Petteri Salomaa, baritoni
joht. Debra Gomez-Tapio

HÄNDEL-KUORO: “Juhlavista juhlavin musiikki soi Händel-kuoron pääkonsertissa Tampereen tuomiokirkossa 16.11.2014 klo 18: pääteoksena kuullaan G.F. Händelin Dettingen Te Deum. Lisäksi esitämme harvinaisen herkkupalan, ruotsalaisen barokkisäveltäjän Johan Helmich Romanin teoksen Te Deum.

Uljas juhlallisuus kuuluu sekä Händelin että Romanin teoksissa: molemmat säveltäjät käyttivät teoksissaan orkesteria, jossa jousistoon on lisätty trumpetit ja timbanit. Teosten orkesteri oli suurin kokoonpano, joka barokkiaikana oli käytössä. Orkesterina soittava Tampere Chamber varmistaa, että juhlallisuutta riittää myös tässä konsertissa. Solistina laulaa Petteri Salomaa, yksi ikäpolvensa kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista mieslaulajista

Te Deumin teksti on kristillinen, mutta monet tekstiin perustuvat sävellykset on tehty valtiollisiin seremonioihin juhlistamaan kuninkaiden saavuttamia voittoja aikakauden lukuisissa sodissa. Esimerkiksi Händelin Dettingen Te Deum valmistui vuonna 1743 juhlistamaan Englannin ja Itävallan voittoa Ranskasta Dettingenin taistelussa.”