Sopraano Helena Juntunen debytoi Madama Butterflyn Cio-Cio-Sanin roolissa Savonlinnan Oopperajuhlilla

Yksi Suomen valovoimaisimmista ja kansainvälista uraa luovista nuorista sopraanoistamme, sopraano Helena Juntunen debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla tänä kesänä Puccinin Madama Butterflyn (Cio-Cio-San) nimiroolissa. Neljä esitystä on jaettu kahdelle sopraanolle ja roolin jakaa Juntusen kanssa liettualainen sopraano Ausrine Stundyte. Helenan esitykset ovat 8.7. ja 15.7.2014.  Puccinin oopperoiden naispäärooleista Juntusella on aiempaa kokemusta La Bohémen Mimín roolista, jonka hän on debytoinut Göteborgin Ooperassa kaudella 2007-2008. Suomen Kansallisoopperassa hän on kuultu siinä roolissa kaudella 2008-2009.

Savonlinnan Opperajuhlien Madama Butterflyn muissa rooleissa kuullaan mm.  Andrea Carea ja Giorgio Berrugia, Nina Keiteliä, Gabriel Suovasta ja Sauli Tiilikaista sekä Petri Bäckströmiä.

”Madama Butterflyn sydäntä särkevä, haikumaisen kirkas tarina saa Oopperajuhlien tuoreessa tulkinnassa kunnioittavan ja ymmärtävän tulkinnan. Henry Akinan ohjaus korostaa oopperan kauneutta ja lyyrisyyttä, samalla korostuu idän ja lännen traaginen törmäys….Suomalaisyleisö rakastaa tätä teosta”.

Näin kirjoitti Itä-Savo vuonna 2009. Nyt Puccinin tyylikäs sävellystyö palaa ansaitusti ohjelmistoon Jan Latham-Koenigin johtamana.