Torstaina 11.12.2014 klo 14  ja klo 18

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tapahtuman teemana on tänä vuonna vastuumme ympäristöstä lähellä ja kaukana. Humanitaarisen viestin tuojaksi on kutsuttu kansanedustaja Pekka Haavisto.

Kaksi yleisötilaisuutta:
Torstaina 11.12. järjestetään kaksi yleisölle avointa tilaisuutta: Kello 14.00 paneelikeskustelu kauppakeskus Hansan Hansatorilla ja kello 18.00 Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuus Tuomiokirkossa.

Kysymyksistä keskustelevat arkkipiispa Kari Mäkinen, humanitaarisen viestin tuoja, kansanedustaja Pekka Haavisto ja Suomen Itämeri-suurlähettiläs Erja Tikka. Keskustelun juontaa Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto. Keskustelua voi seurata myös Twitterissä #ekumeniaturku

Ekumeeninen joulu Suomen Turussa -tilaisuus Tuomiokirkossa klo 18
Turun tuomiokirkossa hiljennytään ekumeenisen joulun viettoon 21. kertaa. Tilaisuus on jo vakiinnuttanut asemansa Turun joulutapahtumissa. Se on monille turkulaisille avaus jouluun. Aiempien vuosien tapaan YLE lähettää taltioidun tilaisuuden jouluaattona.

Illan solistivieraana esiintyy baritoni Petteri Salomaa. Muut esiintyjät ovat Turun filharmoninen orkesteri kapellimestarinaan Pertti Pekkanen, Flora Kören och Brahe Djäknar -kuorot johtajanaan Ulf Långbacka sekä urkuri Markku Hietaharju ja kanttori Jukka Pietilä.

Kirkkoon on vapaa pääsy. Koska tilaisuus televisioidaan, yleisön on saavuttava kirkkoon hyvissä ajoin, viimeistään klo 17.40.